Onderstaande boeken zijn bij alle teachers en practitioners te krijgen.

‘De Stem van je Ziel’ door Karina Schelde

Het Soul Voice handboek

De Stem van je Ziel is een meeslepend en inspirerend boek met transformerende oefeningen en beeldmateriaal welke je als lezer stimuleert en begeleidt in het bevrijden van de verborgen kracht van je stem.

Alles in dit boek draait om de kracht van stem en klank. De stem van je ziel is een werkboek dat de lezer veel te bieden heeft, zoals:
– een inleiding in de theorie en werkwijze van de door Karina Schelde ontwikkelde Soul Voice-methode, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stemsynthese zijn verwerkt;
– uitgebreide oefenstof voor ontspanning, ademhaling en stemvorming, waarmee we onze stem kunnen inzetten tot heil van onszelf en van de wereld;
– oefeningen om in groepsverband te doen die elementen bevatten uit het sjamanisme, de chakra leer, de Vijf Tibetanen, en diverse rituelen en gebeden;
– levendige getuigenissen van mensen die de diepgang van deze methode hebben ervaren.
– een CD met oefeningen.

‘Ik beveel dit inspirerende boek van harte aan aan al mijn vrienden en studenten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de kwaliteit van hun leven.’ – Roy Martina, arts

Karina Schelde is Deense van geboorte, maar woont in Nieuw-Zeeland. Ze heeft meer dan dertig jaar ervaring met stemwerk en lichaam gerichte therapievormen en geldt als een van de meest toonaangevende personen op haar vakgebied.

Editorial Review in the Magazine HAPPINEZ door Susan Smit

Net zoals de meeste mensen vind ik mijn eigen stem maar raar. Als ik mezelf terughoor na een televisieoptreden valt me op hoe mal hoog mijn stem klinkt en hoe ik de ‘ei’ als een Amsterdams ‘ai’ uitspreek. De luisterboeken die ik heb ingesproken, staan ongehoord in de kast. Geen denken aan dat ik die op zou zetten: ik zou me doodergeren.
Toch raadt Karina Schelde haar lezers aan om te luisteren naar hun eigen stem. Dan bedoelt ze niet ‘luister naar je innerlijke stem’ – dat weten we nu zo langzamerhand wel – maar naar je fysieke stem, die diep verborgen in je hart ligt en die bevrijd en gehoord wil worden. Het is de stem met een zielenklank waar we al vanaf onze geboorte mee in contact proberen te komen en waarin onze aard en ons verhaal vervat liggen.
In ‘De stem van je ziel’ maakt Schelde duidelijk hoeveel onze stem over ons zegt. De toon waarop we iets zeggen is vaak belangrijker dan wát we zeggen: onze emoties klinken erin door. Ze nodigt uit om onze natuurlijke stem te ontdekken, te trainen en te uiten.
Op de bijgeleverde cd klinken angstaanjagende, grappige, ijle en diepe klanken. Na een eerste lachbui om zoveel dramatiek, voel ik het verlangen in me opwellen om ook zo vrij te zijn van de angst om vals te zingen en me belachelijk te maken. Hoog en schril of niet, Amsterdamse ‘ai’ of niet, vóór ik het weet ben ik uit volle borst aan het zingen als een kind van vijf.
Nu de buren nog onder ogen komen. Daarover rept Schelde niet. ‘De stem van je ziel’, Karina Schelde, Altamira-Becht, € 22,90, ISBN 9789069638584

‘Expression into Freedom’ door Karina Schelde

Het tweede boek van Karina Schelde, met CD met oefeningen. Is net uit en dus alleen nog verkrijgbaar in het engels. Ook verkrijgbaar als audio book!

Through this groundbreaking handbook on the human voice you will discover an inner universe of freedom. Karina Schelde invites you to express yourself and find a more fulfilling, resonant and authentic lifestyle, strongly in harmony with your soul. Expression into Freedom contains a rich array of self-healing practices, group exercises and rituals which take you on a passionate journey to awaken your innate voice. You will reveal your soul’s depths and possibilities by consciously using your voice, and through sounding you will experience what you may never have thought possible. Being heard is your birthright!